Om

 

       Namn: Sandra Andersson

Ålder: 33

Bor: Kalmar, men kommer ursprungligen från Sävsjö.

Familj: Sambo Lars och döttrarna Cornelia 5 år och Clara 2 år.

När jag skapar: Jag har ett orangerie i anslutning till huset, där målar jag såväl sommartid som vintertid. Det är min egna oas där musiken alltid är på och där jag kan koppla bort det som sker utanför. Min största talang är, som jag ser det, inte själva målandet utan det är att jag lätt finner inspiration och fortsätter att skapa. Jag får ny energi av att måla i mycket färg och det jag känner för stunden. Ungefär 50-60% av allt jag målat är beställningar, vilket också ger ett driv i ateljén.

När jag inte skapar: Jag jobbar som pedagogisk resurs på en Kalmarskola och tycker det är väldigt givande och harmoniserar samtidigt bra med livspusslet och måleriet. Övrig intressen är träning, löpning, inredning, matlagning och annat kreativt. Såklart älskar jag att umgås med min familj och mina tjejer också. Jag är en drömmare och gillar att ta vara på livet och ha det gott. Mitt favvouttryck ”det är viktigare hur man tar det än hur man har det” påminner mig ofta även om hur viktig den mentala balansen är. Här spelar målandet en viss roll för mig och gör mig till en bättre människa och ger utlopp för drömmandet;)

Favoritfärg: Rosa får jag nog säga här:)

Inspirationskällor: Vita väggar och typiska skandinaviska hem som ofta är färglösa. Oftast utgår jag ifrån en färgskala eller färgkombination som jag sett nånstans och väljer motiv därefter. Jag hittar mycket inspiration under promenader och löpturer, i tyger och andra färgklickar livet erbjuder runt mig.

Kul att veta: Utbildad kock och hade en gång en dröm om att vara med i årets kock. Det blev jag ju inte men mina livsmål har överlag alltid varit höga, ärligt talat ganska orealistiska. Med målandet har jag ännu inga tydliga mål så länge det är en fantastisk hobby, men det är såklart kul att folk gillar det jag gör och vill köpa till sina hem. Jag har en tatuering ”man lever bara en gång” och den påminner mig om att våga chansa. Jobbade tidigare som viktminskningscoach och har coachat över 400 personer på deras resa mot en hälsosammare livsstil, det är en värdefull erfarenhet.